INDISKE BILLEDER

– samtidskunst fra Indien, Bangladesh og Pakistan

I perioden 12. januar – 24. marts 2019 viser Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter udstillingen ”Indiske billeder”.

Åbent alle dage kl. 13.00-17.00. Mandag lukket

Entré: kr. 30 (Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)

De mere end 70 værker på udstillingen stammer fra Bente og Preben Gondolfs samling af indisk samtidskunst; den største i Danmark. Samlingen er bygget op over 30 år, og de første værker blev købt i perioden 1987-92, hvor Preben Gondolf var bistandsråd på den danske ambassade i New Dehli med ansvaret for den danske støtte til sundhedssektoren. Samlingen omfatter også kunst fra Pakistan og Bangladesh, da disse lande i årtusinder har haft den samme kulturarv som Indien.

Der kan siges meget om indisk samtidskunst og om denne udstilling, men nogle hovedtræk kan fremhæves: Når man taler om et land med en befolkning på mere end én milliard mennesker og en kulturarv, der er mindst 5.000 år gammel, er det svært at generalisere.
En kort beskrivelse af indisk samtidskunst er derfor ikke mulig, men hvis man alligevel vil gøre forsøget, kommer man ikke uden om begreber som mangfoldighed, figurativ, farverig og kvalitet. Et andet kendetegn er den dynamiske dialog mellem fortid og nutid samt evnen til at være international, uden at miste sin nationale identitet.