Kind of Brazil

Back to basics

Torsdag den 20. september 2018 kl. 20.00 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter

Billetsalget er startet fra Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter – ring på tlf.: 9784 0258 eller send en mail til post@gimsinghoved.dk

Kind of Brazil er et nostalgisk møde mellem brasilianske og skandinaviske musikere fra den ”gamle skole”, hvor den nordiske tone, jazz og MPB (Música Popular Brasileira) har sine rødder.

Imagine tomorrow

Hvad har musik, fængsler, resocialisering og fremtidens byer med hinanden at gøre?

ALT, hvis man spørger danskfødte og brasiliansk bosiddende musiker og sanger i Rio på 12. år, Maria Hiort Petersen. Marias glødende passion er netop musikkens sprog og invitation til at bygge bro mellem kulturer og mennesker, og hendes fokus især – de unge og socialt sårbare i Rios favelaer og fængsler og deres relation til det omgivende samfund.

Igennem 30 år har Maria, samtidigt med en forrygende internatonal karriere i samspil med navne som bossa nova pionererne Durval Ferreira, Edison Machado og Luiz Eça, etableret Instituto Canta Gente Boa i 2007, hvor hun, sammen med model Gisele Guimarães fra favelaen Cidade de Deus (City of God) har formået at etablere et socialt og kulturorienteret institut i Rio, der støtter og guider de unge i sårbare positioner til en fremtid med muligheder.

Gennem sit danske samarbejde bliver der i disse dage etableret et større internationalt netværk med fokus på klima og SDG mål mellem Rio, København, London og München.

Maria er nu i Danmark med sin turné Kind of Brazil for at promovere sine nyeste kompositioner og for at highlighte sit institut Canta Gente Boa i et internationalt perspektiv, så andre internationale storbyer, heriblandt København, fremadrettet kan drage læring og inspiration af hendes initiativer i Rios favelaer og fængsler.

Kind of Brazil – Back to basics

Maria Hiort Petersen har med sit nye projekt Kind of Brazil – Back to basics, samlet et hold af de ypperste musikere fra Brasilien Sverige og Danmark. Alle med en imponerende musikalsk bagage, der rummer en lang række historiske figurer lige fra bossa novaens fædre som Antonio Carlos Jobim og João Gilberto, legendariske Gilberto Gil og videre til jazzens giganter som Chet Baker, Billy Heart, David Sanborn, Keith Jarreth, Sting og Michel Petrucianni.

Maria vendte tilbage til Brasilien i 2006, efter 14 år i Danmark, og vil med denne første danske turne siden 2006, præsentere et sammendrag af hendes seneste kompositioner skrevet i Rio de Janeiro og brasilianske klassikere. Samtidig kan publikum se frem til en anderledes koncert med plads til historier, der giver et unikt indblik i brasiliansk musik fra diktaturet frem til i dag.

 

Medvirkende:

Maria Hjort Petersen:
Maria Hjort Pedersen er dansk men har været bosiddende i Rio de Janeiro siden 1988 og har optrådt med alle de mest fremtrædende brasilianske jazzmusikere ligesom hun har medvirket i adskillige radio- og TV-programmer. Hendes første plade blev optaget live i 1992 med den legendariske brasilianske pianist Luiz Eca. Siden er det blevet til yderligere 7 plader med nogle af Braziliens bedste musikere.

Marcos Suzano:
Marcos Suzano er én af Brasiliens mest markante percussionister og har optrådt med alle de brasilianske kometer fra Gilberto Gil til Marisa Monte.

Palle Danielsson:
Palle Danielsson er en veteran på den internationale jazzscene og måske allermest kendt for at spille sammen med Keith Jarret i European Quartet. Herudover kan nævnes Bill Evans, Peter Erskine og Ben Webster for bare at nævne nogle få.

Ben Besiakov:
Pianisten Ben Besiakovs musikalske univers synes endeløst. Bedst som man tror, man har hørt det hele, overrasker han. Han bevæger sig let mellem de forskellige jazz stilarter og har spillet med store jazzmusikere som Al Foster, Joe Henderson Ben Webster, Dave Liebman, James Moody, Adam Nussbaum og Steve Swallow.

Mikkel Nordsø:
Kun 15 år gammel startede Mikkel Nordsø sin professionelle karriere som medlem af Palle Mikkelborg jazz-fusion projekt V8. Mikkel Nordsø er en dansk guitarhelt og mestrer såvel rocken som jazzen, hvor han har spillet sammen med store navne som Palle Mikkelborg, Davis Sanborn, Randy Brecker, Marilyn Mazur, Stanley Clarke og Niels Henning Ørsted Pedersen.