Peter Carlsen

De sidste 43 år

Fra den 24. marts til 17. juni 2018 udstiller kunstner Peter Carlsen på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.

Åbent alle dage kl. 13.00-17.00. Mandag lukket.

Entré: kr. 30 (Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)


En retrospektiv udstilling med værker fra 1975 og frem, bl.a. gamle værker, som aldrig før er blevet vist.

”En fællesnævner for Peter Carlsens portrætter er, at de er vellignende. De er ikke en gengivelse af virkeligheden 1:1, men peger efter Carlsens udsagn ”ud i verden” og gør indholdet genkendeligt og let at identificere sig med.

Den kunstinteresserede vil genkende kompositioner fra ældre mestre som Delacroix og Caravaggio, den generelle dansker vil genkende sig selv og sin hverdag, og de, som kender Peter Carlsen af udseende, vil genkende ham. For Carlsen er sin egen foretrukne model. Og denne tredeling bevirker, at skønt det genkendelige er til stede, så får hans publikum altid noget ekstra med hjem.”
Citat fra Kunst.nu – april 2015.

 

“HVAD kæmper vi for? På Gimsinghoved ved Struer finder vi den måske vigtigste udstilling. 

På dette smukt beliggende udstillingssted viser man en stor retrospektiv udstilling med Peter Carlsen. Carlsen, som i nu tre årtier har skabt kunst, som i den grad er gået i flæsket på den danske selvforståelse med barske spark til nationalismen, krigsdeltagelsen i Irak, de sociale medier og den omsiggribende populisme.

Hans malerier, som ofte viser kunstneren selv, er satiriske parafraser over kendte værker fra kunsthistorien, og der er skruet helt op for blusset. Erik Meistrup har anmeldt udstillingen.”
Kunstavisens omtale af udstillingen på Facebook – april 2018.