Toft-Olsen Quartet

 

Torsdag den 17. januar 2019 kl. 20.00 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter

Billetsalget er startet fra Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter – ring på tlf.: 9784 0258 eller send en mail til post@gimsinghoved.dk

Der vil til koncerten blive serveret et glas bobler, så vi kan ønske hinanden godt nytår.

”Denmark have got themselves a World-class crooner”. Sådan skrev den norske jazzanmelder Jan Granlie om TOFT-OLSEN.

Danmark har mange vidunderlige jazzsangerinder, men det har skortet på vaskeægte croonere, der kan levere sangene fra den store amerikanske sangbog med overbevisning. TOFT-OLSEN ér sådan en crooner. Aarhus har længe gemt på denne musikalske hemmelighed, men nu folder jazz-crooneren sig ud, og hans mission er at værne om traditionen med indsigt, indlevelse og kærlighed. Det kan høres på hans album ”FOUR”, der er det første jazzalbum fra hans side.

FOUR blev modtaget flot i ind- og udland med flotte anmeldelelser, der alle kredser omkring crooneren, der mestrer sit udtryk, sine fortolkninger samt en musikalsk og teknisk overlegen kontrol med sin stemme. Han er blevet kaldt en ”jazzet George Michael”. TOFT-OLSEN hylder romantikken med de bedste standards og hans egne iørefalende kompositioner.

Albummet er primært en hyldest til romantikken og de stille, intense ballader. Repertoirevalget egner sig fortrinligt til Toft-Olsens inderlige interpretation, der aldrig bliver hverken kvalmende eller kalkuleret. Det står klart, at vi har med en vokalist at gøre, der virkelig ved, hvad han laver. Han kender sin stemmes virkemidler, omfang og begrænsning, og udnytter potentialet til fulde med perfekt doserede pauser, fraseringer og vekslen mellem vibrato og non-vibrato.