MAGI ELLER OVERTRO

 

Fra den 22. juni til 15. september 2019 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter

Åbent alle dage kl. 13.00-17.00. Mandag lukket

Entré: kr. 30 (Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)

Sommerens udstilling på Gimsinghoved har titlen ”Magi eller Overtro” og er med en gruppe af kunstnere fra både Grønland og Mexico. Udstillingen er dedikeret til Rama King Nash, som har fået idéen til udstillingen, men desværre pludselig døde sidste år.

Kunstnerne er: Lisbeth Karline Poulsen, Lars Rosing, Taka Fernandesz, Carlos Cons, Adrian R. Perdomo og Rama King Nash

Udstillingen sætter bl.a. fokus på en række tendenser og ligheder imellem Grønland og Mexico omkring det at tro på forskellige overnaturlige fænomener og at have rødder i oprindelige kulturer som Inuit, Maya og Azteka kombineret med en moderne high-tech livsstil, som man finder i storbyerne i begge lande.

Der er en række tendenser og ligheder mellem Grønlands og Mexicos tro på forskellige overnaturlige fænomener. De fleste af dem stammer helt tilbage fra tidernes morgen, og er blevet en del af kulturen. Det kan være festlige højtider, myter, spøgelseshistorier eller måden man reagerer på i tilfældige situationer.

Om man tror på magi og overtro eller ej, så er den tilstede i en del af vores kollektive verdensbillede og kulturarv, der er tit en morale og værdier forbundet med dem.

Udstillingen vil være lukket søndag den 18. august pga. festival.