NIELS LAN DOKY

NIELS LAN DOKY 2020

Torsdag den 8. oktober 2020 kl. 20.00

 

!NY DATO!
Koncerten med Niels Lan Doky på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter onsdag den 6. maj bliver flyttet til efteråret til torsdag den 8. oktober.

Dato for billetsalget meldes ud senere – hold øje her på siden eller Facebook.

 

En hilsen fra Niels Lan Doky:
Kære alle, sikke en tid vi lever i! Vi havde sådan glædet os til at komme og spille for jer lige om lidt, men grundet Coronaviruskrisen er vi desværre nødsaget til at udskyde koncerten. Men gudskelov er det lykkedes at finde en ny dato til efteråret, og vi håber selvfølgelig fortsat, at se jer alle sammen. Som et lille plaster på såret fastholder vi dog releasedatoen for min nye plade “River Of Time”, som fortsat udkommer den 3. april på alle streaming platforme worldwide. Vi vil glæde os meget til at spille den helt nye musik (og naturligvis lidt af den gamle også) for jer live til efteråret. Pas godt på jer selv og jeres helbred imens.
Bedste hilsener, Niels Lan Doky

Entré: kr. 200 | Medlemmer: kr. 150

Fra den 14. april til og med den 14. maj 2020 tager jazzpianisten Niels Lan Doky på sin første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år. Turnéen har fået navnet “ NIELS LAN DOKY 2020” og foreløbigt har 18 spillesteder fordelt ud over hele landet sikret sig en koncert med Niels Lan Doky og hans danske trio, som siden dannelsen i 2011 har høstet stor international anerkendelse, ikke mindst i lande som Japan, Sydkorea, Spanien og U.K., og albummet “Scandinavian Standards” udkom sågar hos Warner Music i USA i 2014. Trioens karriere har i 2019 nået nye højder med bl.a. den internationale release af albummet “Improvisation On Life”, som siden 2017 kun har været tilgængeligt i Asien, men som i sommers udkom i resten af verden. Trioens foreløbige kulmination skete ved deres koncert på dette års jazzfestival i San Javier i Spanien. Her høstede trioen stående ovationer og en kontinuerlig strøm af anmelderroser, der nærmest ingen ende vil tage. Den spanske presse skrev bl.a. “De spillede fra hjertet, og fik publikum til at løfte sig nogle centimeter over jorden,” “Musik der trænger dybt ind i sjælen”, “En koncert fuld af skønhed” og “Formåede at efterlade publikum i en tilstand af forelskelse.

” Niels Lan Dokys faste trio, tæller udover ham selv to danske musikere, som er en generation yngre end kapelmesteren selv og hører til de allerstørste jazz-talenter Danmark nogensinde har fostret, nemlig kontrabassisten Tobias Dall og trommeslageren Niclas Bardeleben. Niels Lan Doky har i en lang årrække tilhørt verdenseliten og har udgivet over 40 albums i eget navn og har vundet utallige priser, anerkendelser, guldplader m.v. i både Europa, USA, Canada og Asien. Han startede sin professionelle karriere i en alder af kun 13 år og har spillet med de fleste af jazzens største koryfæer samt optrådt for verdenseliten (Pave Johannes Paul II, Roger Moore, m.fl.). På hendes 70-års fødselsdag i 2010 slog HM Dronning Margrethe II Niels Lan Doky til Ridder af Dannebrog. Han har endvidere givet TEDx Talk’en “How Jazz Wisdom Will Change Your Life” og udgivet bogen “Improvisation – i musikken, på arbejdet og i livet” (Gyldendal). Hans første feature film som instruktør “Between a Smile and a Tear” havde biografpremiere i 2005.

OBS: Den 8. november 2019 udsender trioen deres 1. julesingle, “Let It Snow”, med jazztrompet-ikonet Randy Brecker som gæst – og allerede den 15. november udkommer trioens 2. julesingle, “Silent Night”. Begge udkommer worldwide på samtlige streaming platforme samt i begrænset fysisk oplag (CD) i USA. I både januar, februar og marts 2020 udsender trioen hver måned en ny single fra deres nye kommende album, og i april lige umiddelbart før turnéens start udkommer selve albummet, som hedder “River Of Time.”

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.