NIELS LAN DOKY 2020

Niels Lan Doky | Tobias Dall | Niclas Bardeleben

Torsdag den 8. oktober 2020 kl. 18.00 + kl. 20.30

(Dørene åbner ½ time før hver koncert)

Vi er glade for, at vi på trods af Covid19-restriktionerne kan gennemføre jazzkoncerten med Niels Lan Doky torsdag den 8. oktober 2020. For at overholde restriktionerne har vi fået mulighed for at holde to koncerter samme aften – kl. 18.00 og kl. 20.30.

 

Billetsalget starter tirsdag den 15. september 2020 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
For medlemmer dagen før – mandag den 14. september! (Max. 4 billetter pr. medlem)
(Billetsalget starter for medlemmer kl. 17.00 – dørene åbnes kl. 16.00)
Ring på tlf.: 9784 0258 eller send en mail til post@gimsinghoved.dk

Entré: kr. 200 | Medlemmer: kr. 150
40 nummererede billetter til hver koncert efter først-til-mølle-princippet!

Information vedrørende COVID19-retningslinjer ifm. koncerten

I 2020 tager jazzpianisten Niels Lan Doky på sin første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år. Turnéen har fået navnet “ NIELS LAN DOKY 2020” og foreløbigt har 18 spillesteder fordelt ud over hele landet sikret sig en koncert med Niels Lan Doky og hans danske trio, som siden dannelsen i 2011 har høstet stor international anerkendelse, ikke mindst i lande som Japan, Sydkorea, Spanien og U.K., og albummet “Scandinavian Standards” udkom sågar hos Warner Music i USA i 2014. Trioens karriere har i 2019 nået nye højder med bl.a. den internationale release af albummet “Improvisation On Life”, som siden 2017 kun har været tilgængeligt i Asien, men som i sommers udkom i resten af verden. Trioens foreløbige kulmination skete ved deres koncert på dette års jazzfestival i San Javier i Spanien. Her høstede trioen stående ovationer og en kontinuerlig strøm af anmelderroser, der nærmest ingen ende vil tage. Den spanske presse skrev bl.a. “De spillede fra hjertet, og fik publikum til at løfte sig nogle centimeter over jorden,” “Musik der trænger dybt ind i sjælen”, “En koncert fuld af skønhed” og “Formåede at efterlade publikum i en tilstand af forelskelse.

” Niels Lan Dokys faste trio, tæller udover ham selv to danske musikere, som er en generation yngre end kapelmesteren selv og hører til de allerstørste jazz-talenter Danmark nogensinde har fostret, nemlig kontrabassisten Tobias Dall og trommeslageren Niclas Bardeleben. Niels Lan Doky har i en lang årrække tilhørt verdenseliten og har udgivet over 40 albums i eget navn og har vundet utallige priser, anerkendelser, guldplader m.v. i både Europa, USA, Canada og Asien. Han startede sin professionelle karriere i en alder af kun 13 år og har spillet med de fleste af jazzens største koryfæer samt optrådt for verdenseliten (Pave Johannes Paul II, Roger Moore, m.fl.). På hendes 70-års fødselsdag i 2010 slog HM Dronning Margrethe II Niels Lan Doky til Ridder af Dannebrog. Han har endvidere givet TEDx Talk’en “How Jazz Wisdom Will Change Your Life” og udgivet bogen “Improvisation – i musikken, på arbejdet og i livet” (Gyldendal). Hans første feature film som instruktør “Between a Smile and a Tear” havde biografpremiere i 2005.

OBS: Den 8. november 2019 udsendte trioen deres 1. julesingle, “Let It Snow”, med jazztrompet-ikonet Randy Brecker som gæst – og allerede den 15. november udkommer trioens 2. julesingle, “Silent Night”. Begge udkommer worldwide på samtlige streaming platforme samt i begrænset fysisk oplag (CD) i USA. I både januar, februar og marts 2020 udsendte trioen hver måned en ny single fra deres nye kommende album, og i april udkom selve albummet, som hedder “River Of Time.”

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.