TRIO VITRUVI

Niklas Walentin | Jacob la Cour | Alexander McKenzie

Onsdag den 26. februar 2020 kl. 20.00


Billetsalget starter tirsdag den 4. februar 2020 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter
For medlemmer dagen før! (Max. 4 billetter pr. medlem)
Ring på tlf.: 9784 0258 eller send en mail til post@gimsinghoved.dk

Entré: kr. 150 | Medlemmer: kr. 100

Trio Vitruvi består af Niklas Walentin, violin, Jacob la Cour, cello og Alexander McKenzie, piano, som får en nogle år siden mødtes og dannede Trio Vitruvi – opkaldt efter den romerske arkitekt Vitruvius. Dennes sans for proportioner, skønhed, struktur og forholdet mellem mennesket og naturen er en tilbagevendende inspiration for trioen. Kort tid efter grundlæggelsen høstede trioen den første succes ved Meckelnburg-Vorpommern festivalen. Året efter, i 2014, vandt Trio Vitruvi førstepriser i såvel DRs Kammermusikkonkurrence som Jurmala International Chamber Music Competition i Letland.

Rejsen for trioen har været fyldt med vigtige milepæle i Trio Vitruvis karriere – et genbesøg i Londons Wigmore Hall eller en propfuld koncertsal fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse for ensembler. Højdepunktet i trioens første USA-turné var koncerten i Weill Recital Hall at Carnegie. Også her var der fuldt hus, og der var stående bifald ved koncertens afslutning. Efterfølgende har der været en lang række formidable anmeldelser – både af koncerten og af Trio Vitruvis debut-CD: Schuberts Es-dur Klavertrio og Notturno, der udkom på den fornemme amerikanske label, Bridge Records, samme dag som Carnegie-koncerten.

Siden er det gået slag i slag for Trio Vitruvi, der foruden en meget lang række koncerter i danske musikforeninger og ved festivaler også har turneret i Tyskland, Østrig, Rusland, Frankrig, Belgien, Portugal, UK, Kina og USA.

Trio Vitruvi fortsætter samarbejdet med Bridge Records med indspilninger af Sjostakovitj’ klavertrioer og de resterende Schubert-trioer.

Trio Vitruvi har oppebåret Kulturstyrelsens prestigefulde toårige legat ”Den Unge Elite”, og i de kommende år støttes en række af trioens projekter af en generøs donation fra Augustinus Fonden.

Aftenens program på Gimsinghoved:

Franz Schubert (1797-1828) : 
Sonatensatz, D. 28 (1812)                      

Ludwig van Beethoven (1770-1827) :
Klavertrio i Es-dur op. 70 nr. 2 (1808)
I   Poco sostenuto. Allegro ma non troppo
II  Allegretto
III Allegretto ma non troppo
IV Finale. Allegro

Pause

Franz Schubert:
Klavertrio nr. 1 i B-dur D. 898 (Op. 99)
(1827-28)
I   Allegro moderato
II  Andante un poco mosso
III Scherzo. Allegro
IV Rondo. Allegro vivace

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.